Smerter bag på knæet

Der kan være flere årsager til smerter bag på knæet

Hasemusklerne
Hasemusklerne udspringer fra sædeknuden og hæfter bag på knæet. Ved manglende styrke og udholdenhed i hasemusklerne eller ved løb i højt tempo, hvor hasemusklerne skal styre underbenet i landingen, kan der opstå overbelastning. Ligeledes kan der opstå overbelastning ved løb i stejle bakker, hvor hasemusklerne belastes ekstra voldsomt.

Hvis tyngdepunket ligger for langt fremme, fordi overkroppen falder for meget forover, vil hasemusklerne arbejde ekstra for at bremse fremfaldet, hvilket øger stresset i muskulaturen.

Hasemusklerne er med til at styre rotationen i underbenet, og ved for kraftig rotation som oftest skyldes hyperpronation i foden kan hasemusklerne blive overbelastede.

Ischiasnerven
Ischiasnerven, der stammer fra lænden, kan udløse smerter i knæhasen. Nerven hæfter bag på knæet, og dette område kan blive irriteret ved for meget stræk på nerven. Problemet kan være udløst fra ryggen.

Lægmusklerne
Lægmusklerne udspringer på den nedre del af lårbenet og er sammen med hasemusklerne med til at sikre, at knæet ikke overstrækkes. Når tyngdepunktet i overkroppen flyttes for langt fremover, kan lægmuskulaturen overbelastes.

 

Har du brug for behandling eller rådgivning?

>> BOOK DIN KONSULTATION HER

Find info om behandling og priser her