Generelt om skinnebenet

Smerter på skinnebenet

Ømme skinneben er ikke ualmindeligt hos løbere. På inder- og ydersiden af skinnebenet er der vigtige muskler for styring af foden i landingsfasen: m. tibialis posterior (indersiden) og m. tibialis anterior (ydersiden).

Smerter på indersiden af skinnebenet
Smerter på indersiden af skinnebenet opstår typisk pga. overbelastning af en muskel (tibialis postrior), som primært har til opgave at bremse fodens længdebuen i at fjedre eller synke for dybt.

Ved for drastisk forøgelse af træningsmængden eller ved hyperpronation kan knoglehinden, som musklen udspringer fra, blive betændt. Dette medfører, at du får ondt i skinnebenet under eller efter løb.

Smerter på ydersiden af skinnebenet
Musklen på ydersiden af skinnebenet (tibialis anterior) er den, der bremser og styrer forfoden ned på plads i landingsfasen.

På de sidste 10 km af et maratonløb kan man ofte høre lyden af trætte fødder, hvor netop denne muskel har mistet pusten, og forfoden klasker ned i asfalten.

Både smerter på inder- og yderside af skinnebenet kan med succes reduceres med dynamiske indlægssåler og reduktion i træningsmængde. Ignoreres smerten, kan skinnebensbetændelse blive kronisk.

 

Har du brug for behandling eller rådgivning?

>> BOOK DIN KONSULTATION HER

Find info om behandling og priser her