fbpx

Idrætsskader

Er du skadet? Start dit behandlingsforløb allerede i dag, så du kan komme tilbage til din træning. Hos Per Øllgaard Fysioterapi har vi stort erfaring med behandling af idrætsskader.

Døjer du med idrætsskader, der forhindrer dig i at dyrke din sport? Over 50 procent af alle danskere får i løbet af livet en sportsskade. Det kan være i forbindelse med løb, hold- eller solosport – og rammer uanset om du er professionel eller hyggemotionist.

Sportsskader, idrætsskader, løbeskader, overbelastningsskader. Der findes et hav af forskellige former for sportsskader. Idrætsskader kan inddeles i tre typer: akutte sportsskader, overbelastningsskader og kroniske sportsskader.

Akutte skader opstår, når en bestemt del af kroppen bliver udsat for for meget belastning på én gang. Det kan eksempelvis være en fibersprængning eller en forstuvning – og du er ikke i tvivl, hvis du rammes af en akut skade.

Overbelastningsskader er i modsætning til akutte skader sværere at opdage, da de langsomt bygges op på baggrund af langvarig og gentaget overbelastning.

De hyppigste årsager til idrætsskader er, at man glemmer at varme kroppen ordentlig op, træner for meget eller forkert eller presser sin krop over evne.

Læs mere om: