fbpx

Indlægssåler

Indlægssåler til behandling af fod- og fodrelaterede problemer

Er din hverdag præget af ømme fødder, hælsmerter eller andet? Så er indlægssåler muligvis løsningen til dig. Hos Per Øllgaard Fysioterapi er fødderne et af vores specialer, og vi tilbyder et stort udvalg af indlægssåler – alt efter dine behov. Det spændende ved mit arbejde er, at jeg både er fysioterapeut, der kan stille diagnose, og i direkte forlængelse heraf kan supplere behandlingen med indlægssåler individuelt fremstillet på klinikken.

Eget værksted med mange års erfaring

På klinikken har vi mange års erfaring med at fremstille såler til behandling af fod, ankel – og knærelaterede problemer – eksempelvis hælsmerter, svangsenesmerter, forfodssmerter eller achillessmerter. Klinikken har eget værksted, hvor jeg bygger indlægssåler.

På værkstedet har jeg et utal af materialer som kan anvendes i forskellige kombinationer, alt efter om foden skal stødabsorberes, støttes eller korrigeres.
Da selv små nuancer i valg af materiale kan påvirke resultatet, er fremstilling af indlægssåler et håndværk som kræver præcision.

Hvordan hjælper indlægssåler?

Der er mange grunde til at få tilpasset indlægssåler til netop dit behov. Sålernes fornemmeste opgave er at aflaste det sted eller det område i foden, hvor der gør ondt. Og en vel tilpasset sål vil derfor gøre, at du genvinder din bevægefrihed i det daglige; både på arbejde og i din fritid.

Alle sålerne på klinikken er fremstillet i hånden og de fleste såler bygges op fra bunden. På den måde kan vi sikre, at sålerne passer til netop dine fødder. I det omfang, det er nødvendigt, kan sålerne efterfølgende justeres.

Vi anbefaler, at du medbringer de sko, som indlægssålerne skal bruges i (eksempelvis dine løbesko og / eller arbejdsfodtøj). Indlægssålerne kan som udgangspunkt bruges i alle sko – dog anbefaler vi, at sålerne bruges i de sko, du er blevet anbefalet i forbindelse med din konsultation.

Indlægssåler til alle slags sko

Vi fremstiller såler til mange forskellige slags fodtøj og sko. Du kan blandt andet bruge vores indlægssåler i:

  • Løbesko
  • Fodboldstøvler
  • Håndboldsko
  • Cykelsko
  • Vinterstøvler
  • Gymnastiksko
  • Tennissko
  • Hverdagssko
  • Vandrestøvler
  • Skistøvler

SOLEMAIDS – Indlægssåler til børn med hælsmerter

Solemaids er indlægssåler til børn med smerter i hælene, der skyldes Severs syndrom. Severs syndrom er en irritationstilstand i vækstzonen i den bageste del af hælbenet, og kan udløse smerter hos aktive børn i alderen 9-14 år. Severs syndrom går over af sig selv, når hælknoglen er fuldt udvokset – men tilstanden kan begrænse barnet i at være aktivt.

Solemaids virker så snart de tages i brug. Sålen fjerner nemlig trykket fra den bagerste del af hælen ved hjælp af en kile, og barnet kan oftest gå og løbe rundt uden at have ondt.

Du kan læse mere om Severs syndrom og indlægssålerne på www.solemaids.dk.

Læs mere om: