fbpx

Fødder

Oplever du smerter i fødderne? Har du ondt i hælen? Eller døjer du med hælspore?

Foden er kroppens fundament, og dine fødder bærer dig gennem hele livet. Sunde og smertefrie fødder er altså vigtige, for at hverdagen fungerer.

Det kræver hurtig afklaring og behandling, hvis du har smerter i dine fødder. Fødder er forskellige, og der kan være stor forskel på folk, der har samme lidelser og smerter. Det kræver en grundig undersøgelse og vurdering af lige netop din fod og dine behov for at komme din fodgene til livs.

Overbelastningsskader i foden

Smerter i foden opstår i de fleste tilfælde efter 40 års-alderen, hvor foden gradvist mister sin styrke og smidighed og ændrer sin form som følge af degenerative forandringer. Smerterne viser sig mest almindeligt i regionen omkring hælen, svangsenen og forfoden.

Akutte skader

Akutte skader kan være årsag til langvarige fodsmerter. Smerterne opstår enten som følge af forstuvninger, ledbåndsskader, brud på knogler eller sene skader.

Smerter i hælene hos børn

Når foden endnu ikke er færdigudviklet, kan smerter forekomme i hælens vækstzone når barnet er aktivt. Denne tilstand kaldes Severs syndrom. Læs mere her: solemaids.dk

Læs mere om: